O noua generatie ATS a pornit la drum!


Aşa după cum v-am mai informat, anul acesta a absolvit o nouă generaţie în cadrul programului de instruire în Teologie Pastorală, pe baza programei ATS (Advanced Training Studies). Ca urmare, în luna iunie a fost dat startul înscrierilor pentru o nouă serie de studenţi. Ύn cele ce urmează, Mihai Dumitraşcu, coordonatorul naţional al acestui program de instruire, ne aduce la cunoştinţă detaliile cele mai importante legate de acest proces.


Programul de Teologie Pastorală este conceput pentru a asigura un nivel înalt de pregătire şi echipare celor care sunt calificaţi şi implicaţi în lucrare, pentru a le creşte competenţele şi a-i ajuta să devină oameni “resursă” pentru învăţători, pastori, evanghelişti, misionari şi plantatori de biserici. Accentul cade pe dezvoltarea unui caracter evlavios şi, în aceeaşi măsură, pe dezvoltarea abilităţilor de slujire şi competenţă academică. Urmărim de asemenea să conştientizăm participanţii de importanţa spiritualităţii şi evlaviei personale, a umilinţei, a cinstei şi a relaţiilor bune între profesor şi student în cadrul procesului de invăţare.

Examenul de admitere pentru noua grupă de studiu a fost susţinut de un număr de 38 de persoane care au candidat pentru cele 28 de locuri disponibile a constat într-o probă scrisă şi un interviu şi s-a desfăşurat în mai multe etape şi în mai multe locaţii. Ύn urma acestuia avem o generaţie nouă de 28 studenţi, provenind din toate confesiunile evanghelice din România, studenţi implicaţi activ în ucenicie, în slujire şi în conducere.

Ca şi element de noutate, aceasta este prima generaţie de studenţi care va experimenta studiul online, folosind suportul oferit de platforma de e-learning, pusă gratuit la dispoziţie, cu multă bunăvoinţă, de către omul de afaceri Adrian Buhai. Avantajul constă, în principal, în faptul că se creează o comunitate care să interacţioneze continuu pe temele fiecărui modul, unii cu alţii şi, în aceeaşi măsură, cu profesorii.

Avem speranţa că prin absolvenţii acestui program vom creşte numărul slujitorilor bine calificaţi şi dedicaţi, asigurându-se o slujire de calitate şi un impact corespunzător.

Programul se desfăşoară pe parcursul a trei ani (13 module) şi este coordonat de:

Andy Seidel – preşedinte Entrust; Master în ªtiinţe, Universitatea din Illinois, Master în Teologie şi doctorand, Seminarul Teologic Dallas; Profesor Asistent în Matematici (1968-1972), Lector în ªtiinţe Manageriale şi Administrative, Universitatea Texas din Dallas (1972-1976), Pastor la Grace Bible Church, College Station, Texas (1976-1990); Coordonator Teologie Pastorala ATS (1990-1996); Director Executiv al Centrului de Conducere Creştină, Seminarul Teologic Dallas, începând din 1997.

Asistat de:

Mihai Dumitraşcu – coordonator naţional – Teologie Pastorală, pastor – Biserica Creştină “Emanuel”, Galaţi

Gelu Paul – instructor – Teologie Pastorală, pastor Biserica “Vox Domini” Timişoara, coordonator strategic al Fundaţiei BIG Impact

Petrică Ursache – administrator – Teologie Pastorală, prezbiter în Biserica Creştină după Evanghelie Botoşani

Ovidiu Ghiţă – instructor – Teologie Pastorală, pastor Biserica Creştină Baptistă “Sfânta Treime”, Galaţi

Adrian Totan – instructor – Teologie Pastorală, pastor Biserica “Vox Domini” Timişoara

Adrian Lauran – instructor – Teologie Pastorală, pastor Biserica “Pro Deo” Craiova

Brian Eby – instructor – Teologie Pastorală, reprezentant Entrust, licenţiat în Consiliere Profesională, în Terapia de Familie şi Cuplu şi în Asistenţă Socială

Nelu Muresan – instructor – Teologie Pastorală, pastor în Biserica Penticostală Turda.

Aşteptăm binecuvântarea lui Dumnezeu peste această generaţie nouă de studenţi cât şi peste corpul profesoral, nădăjduind că prin devotamentul tuturor celor implicaţi cât şi prin adoptarea mijloacelor moderne de învăţare, vom putea ridica ştacheta procesului de instruire din ce în ce mai sus, aducându-ne şi în acest mod contribuţia în vederea împlinirii dezideratului nostru de a vedea tot mai multe biserici româneşti cu impact global.

Ύn imaginea de mai sus, echipa care a coordonat desfăşurarea examenului de admitere: Petrică Ursache, Mihai Dumitraşcu, Adrian Lauran şi Ovidiu Ghiţă.

Câteva gânduri de la cei înscrisi în noua generaţie de studenţi:

Nevoia de a-L sluji mai bine pe Domnul şi de a fi mai util şi eficient pentru biserică este cea care m-a determinat să mă înscriu în acest program de instruire. Aşteptările mele vizează implinirea acestor nevoi. (Stroe Dan Lucian)

Am venit la aceste cursuri pentru perfecţionare în lucrarea de formare a liderilor care conduc biserici, în speranţa unei înviorări spirituale a zonei şi apoi a ţării noastre. Nădăjduiesc că vom forma o clasă unde să relaţionăm excelent, fiind transparenţi şi de ajutor unii celorlalţi, având cât mai multă interacţiune de calitate, beneficiind de o instruire practică şi cât mai aplicativă. (Emi Moisa)

    “Conştient fiind că generaţiile actuale au fost virusate de relativism, care a formatat atât creierul cât şi inima, ba uneori şi sufletul şi a creat o nouă etică, un nou sistem de valori, ba chiar şi o nouă formă de spiritualitate, privată însă de absoluturi şi mai ales de Dumnezeul cel Absolut, nu pot să ramân un permanent consumator de programe sau un etern distribuitor de conserve. Am nevoie de echipare, de o ungere proaspătă, pentru a vorbi pe limba acestei generaţii. Este adevărat ca unora le place să trăiască în raza de acţiune a clopotului bisericii, dar eu prefer să construiesc staţii de salvare în curţile iadului, de aceea am nevoie de ajutorul vostru. Ajută-mă Doamne să reuşesc!” (Marcel Opriş)

    “Ceea ce m-a motivat pe mine să mă înscriu în programul ATS a fost, pe de-o parte, nevoia de împrospătare teologică, programul anunţându-se provocator din acest punct de vedere, iar pe de altă parte profilul interactiv al desfăşurării cursurilor, fiind expuşi acelor valori biblice care stimulează formarea noastra continuă ca slujitori. Cred însă că un alt motiv major a fost că deja am cunoscut valorile promovate prin conferinţele BIG, acest lucru având o influenţă majoră în lucrarea pastorală pe care o desfăşor!” (Costuţ Daniel)

    “M-am înscris în acest program pentru că doresc o cunoaştere personală mai bună a lui Dumnezeu, Cel care m-a chemat să fiu responsabil pentru sufletele oamenilor şi simt nevoia de a avea o slujire echilibrată şi eficientă în vederea zidirii Trupului lui Christos .” (Stoicu Ruben)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.