Absolvirea celei de-a cincea generatii de studenti din cadrul programului ATS


După o serie de 13 seminarii tematice care au adresat cele mai  importante domenii din viaţa şi lucrarea unui păstor, desfăşurate pe parcursul a 3 ani, 12 păstori şi presbiteri din bisericile evanghelice din România au absolvit programul de teologie pastorală A.T.S. (Advanced Training Studies).

Evenimentul a avut loc la Casa Elim de lângă Zărneşti, în perioada 10-12 Martie 2010. Ύntr-un cadru festiv, în prezenţa coordonatorului acestui program – dr. Andrew B. Seidel, directorul executiv al Centrului pentru Conducere Creştină din cadrul Seminarului Teologic din Dallas, SUA (The Howard G. Hendricks Center for Christian Leadership, Dallas Theological Seminary) şi preşedintele bordului organizaţiei Entrust International (fostul BEE International), cât şi a coordonatorului din partea română a acestui program – pastorul Mihai Dumitrascu din Galaţi, cei 12 lideri slujitori au primit diplomele de absolvire, reprezentand a 5-a generaţie a acestui program.

Dr. Andy Seidel este un bun practician al uceniciei ca mod de viaţă, investind în şi fiind însoţit constant de către ucenici şi colegi în călătoriile misionare prin Rusia, diverse alte ţări din Europa de Est şi Asia Centrală, expunându-i pe aceştia la lucrarea de formare de lideri pe care o face în această parte a lumii. Cu această ocazie a fost acompaniat de J.Brian Eby din cadrul organizaţiei Entrust, licenţiat în Consiliere Profesională, în Terapia de Familie şi Cuplu şi în Asistenţă Socială, precum şi de către un mai tânăr companion, Jason Archer de la organizaţia Young Life. Brian Eby va preda pe viitor in cadrul programului ATS cursul Păstorul ca şi Consilier.

Programul de Teologie Pastorală ATS asigură celor care au o pregătire teologică la nivelul colegiilor şi seminariilor un nivel înalt de pregătire şi echipare, pentru a deveni mai competenţi şi pentru a instrui şi mentora slujitori din biserica locală, echipând astfel noi generaţii de lideri. Accentul cade pe dezvoltarea unui caracter christic, pe dezvoltarea abilităţilor de slujire şi a competenţelor academice. Un scop central al programului este conştientizarea participanţilor de importanţa spiritualităţii şi caracterului christic al însuşirii şi practicării valorilor biblice precum şi cultivarea relaţiilor bune profesor – student în procesul de învăţare.

Programul funcţionează în prezent în cadrul BIG Impact, România.

Pentru următoarea serie de studenţi care se va reuni din toamnă, se intenţionează trecerea progresivă a cursurilor în sistemul „e-learning”, urmărindu-se creşterea eficienţei procesului de instruire. Prin combinarea modalităţilor de învăţare (interacţiune în grupuri mici, dialog constant student-profesor şi întâlniri comune în cadrul seminariilor) urmărim dezvoltarea gândirii critice şi creative a slujitorilor creştini, a responsabilităţii şi disciplinei personale în pregătire, precum şi a gradului de asimilare al valorilor şi practicilor Scripturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.